IX Konferencija Nacionalne asocijacije čistoća Srbije – Beograd

IX Konferencija Nacionalne asocijacije čistoća Srbije – Beograd

IX ASWA Konferencija – najveći regionalni skup čistoća

ECOFAIR SAJAM, Beogradski sajam , Beograd HALA 1
4. oktobar 2022. godine

Održana još jedna uspešna ASWA konferencija:  na jednom mestu, preko 100 učesnika i  predstavnika 50 čistoća regiona, sa menadžerima najvećih gradovima regiona (Beograd, Zagreb, Podgorica, Sarajevo i Skoplje) – je jedinstven  događaj u komunalnom svetu regiona.

Ovo je bila prilika da razmenimo iskustva, ali i da čujemo kako drugi gradovi rešavaju problem otpada.

Konferenciju su, pored ASWA članova upravnog odbora Ivana Mihajlovića i Čabradi Gorana,  otvorili  Sandra Dokić – pomoćnica Ministra Ministarstva zaštite životne sredine i Alexander Peyre Dutrey – zamenik ambasadorke ambasade Švedske u Beogradu.

Održana su i 4 panela na kojima se razgovaralo o tome kako pospešiti upravljanje otpadom, kakvi su problemi i kako ih rešavati.

Ova konferencija nam je pokazala potrebu za saradnjom, ali i važnost razmene iskustava u ovoj oblasti. Pored direktora ili predstavnika komunalnih preduzeća Zagreba, Beograda, Podgorice, Niša, i Sarajeva, gosti na panelima su nam bili i predsednik komore izvršitelja Bojan Kostić, predstavnik najvećeg operatera ambalažnog otpada u Srbiji – kompanije EKOSTAR Pak – Bojana Perić, predsednici prijateljskih udruženja iz Hrvatske i Republike Srpske, kao i brojni drugi eksperti iz regiona u ovoj oblasti.

Prvi put Konferencija je organizovana u saradnji sa ECOFAir – sajmom ekologije u Beogradu, gde je ASWA imala i svoj štand i priliku da širu javnost upozna sa svojim aktivnostima.