Na konferenciji „Parkon – proleće 2017“ koju tradicionalno organizuje Udruženje parkirališta Srbije pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, dana 11.05.2017. godine, potpisan je Protokol o saradnji Nacionalne asocijacije čistoća Srbije (ASWA) i Udruženja parkirališta Srbije (UPS).

ASWA je udruženje javnih i javno-komunalnih preduzeća Srbije, osnovano sa ciljem da obezbedi ujednačenost usluge, znanja o savremenim tehnologijama u preradi i upravljanju otpadom svim svojim članicama, i to na način da se upravljanje otpadom u Srbiji podigne na značajno viši nivo, uz dostizanje svih relevantnih standarda.

UPS predstavlja najveće profesionalno udruženje iz oblasti parkiranja u našem regionu.
Osnovano je sa idejom unapređenja i zaštite zajedničkih interesa ovlašćenih preduzeća koje se bave delatnošću parkiranja i značajno utiče na kreiranje strategije razvoja parking industrije kod nas.

Potpisivanjem ovog Protokola započinjemo saradnju u cilju razvoja i realizacije tehničkih projekata i obuke, kao i definisanja zajedničkih ciljeva kroz zajedničko delovanje, razmenu iskustava vezano za EU fondove, pisanje projekata, unapređenje komunalne pravne regulative, zajedničke nastupe i zakonodavne inicijative.